Кабмін дозволив витратити «ковідну тисячу» на ліки: хто зможе скористатися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив витратити «ковідну тисячу» на ліки: хто зможе скористатися

Особисті фінанси
1955
Кабінет Міністрів розширив дію програми «єПідтримка» — українці старше 60 років з 24 січня зможуть витратити «ковідну тисячу» на придбання ліків.
Таке рішення було прийнято на засіданні уряду 19 січня.
«Перелік дії програми також плануємо розширити на дітей 12−17 років, сьогодні це буде оформлено у відповідне протокольне доручення. МОЗ вже спростив доступ підлітків до вакцинації.
Ми продовжимо цю програму розширювати, щоб діти і підлітки також були залучені в неї належним чином», — сказав прем’єр Денис Шмигаль, відкриваючи засідання.
Українці старше 60 років зможуть купити ліки, дозволені до застосування і включені в Держреєстр лікарських засобів.
«З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн на ліки. Сьогодні Уряд прийняв необхідні для цього рішення.
«Також плануємо розширити програму на дітей віком від 12 до 17 років. Для цього оформили відповідне протокольне доручення. Міністерство охорони здоров’я вже спростило доступ підлітків до вакцинації проти COVID-19. Відтепер не потрібна обов’язкова наявність всіх щеплень», — пізніше написав Шмигаль в Telegram.

Довідка Finance.ua:

  • Державною програмою «єПідтримка» незабаром зможуть скористатися підлітки з 14 років. Витрачати «1000 грн за вакцинацію» їм дозволять, зокрема, на позашкільну освіту — відвідування курсів, «гуртків» і, можливо, репетиторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас