У Великобританії тестують чотириденний робочий тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії тестують чотириденний робочий тиждень

Світ
869
У Великобританії запускають експериментальний проєкт із чотириденним робочим тижнем. До нього долучилися приблизно 30 британських компаній, які протягом шести місяців тестуватимуть скорочений графік роботи.
Про це пише Independent.
Глобальна кампанія 4 Day Week організувала проєкт у Великій Британії у партнерстві з аналітичним центром Autonomy та дослідниками Оксфордського університету, Бостонського коледжу та Кембриджського університету.
Планується, що працівники фірм – учасників проєкту працюватимуть протягом чотирьох робочих днів на тиждень, намагаючись зберегти той самий рівень продуктивності. Експеримент триватиме з червня по грудень 2022 року.
Приблизно 30 британських фірм погодилися дозволити своєму персоналу працювати до 32 годин на тиждень без скорочення їхньої заробітної плати й пільг. Хоча, як зазначає Bloomberg, деякі фірми планують попросити співробітників розподілити ці 32 години на п’ять днів.

Довідка Finance.ua:

  • минулого року у Великій Британії провели дослідження, яке показало, що чотириденний робочий тиждень допоможе зменшити шкідливі викиди, створити нові робочі місця, поліпшити психічне та фізичне здоров’я людей і зміцнити сім’ї та громади;
  • професор соціальних наук у Кембриджському університеті Брендан Берчелл розповів, що ця модель має «величезний потенціал», щоб перетворити розмови про переваги скороченого робочого тижня на дискусії про те, як компанії реально можуть запровадити його на своїх робочих місцях;
  • модель чотириденного робочого тижня вже випробовують в Іспанії, Новій Зеландії, Японії, Ісландії тощо. Так, наприклад, після запровадження 4-денного робочого тижня у Microsoft Japan продуктивність працівників зросла на 40%.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас