Дешевше, ніж будинок: в Австралії продають пейзажну гору Маунт-Халлен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешевше, ніж будинок: в Австралії продають пейзажну гору Маунт-Халлен

Світ
544
Можна стати власником такого нерухомого майна як квартира, будинок автомобіль, яхта, острів – здавалося б, на цьому перелік можна закінчити. Втім, в Австралії пропонують придбати, уявіть собі, цілу гору.
Йдеться про гору Маунт-Халлен у Квінсленді. Земельна ділянка продається за меншою ціною, ніж вартість середнього будинку у Брисбені.
Що про неї відомо? Гора розташована у штаті Квінсленд, за 100 кілометрів на північний захід від міста Брисбен.
Ділянка землі площею 107,27 гектара, на якій стоїть Маунт-Халлен, пропонує неймовірні панорами на навколишні чагарники, сусіднє озеро Вівенхо, а на вершину можна дістатися лише за допомогою повнопривідної траси. До слова, гора навіть має власний поштовий індекс.
Дешевше, ніж будинок: в Австралії продають пейзажну гору Маунт-Халлен
Зараз гора – це височина, яка заросла чагарниками та деревами, а зі споруд на ній – лише стара геологічна станція, яка використовувалася для картографування. Однак на території є майданчик, де є можливість звести будинок.
Агент із продажу Лін Сіллз заявила, що гора використовувалася як місце відпочинку її колишніми власниками. За її словами, на горі є прекрасна галявина, де можна побудувати будинок.
Попередні власники планували побудувати тут будинок для людей похилого віку, але їм стали на заваді труднощі з організацією робіт на височині.
Дешевше, ніж будинок: в Австралії продають пейзажну гору Маунт-Халлен
За скільки можна придбати гору? Лін Сіллз розповіла, що гора у Квінсленді повторно виставлена ​​на продаж для тих, хто шукає спосіб життя поза мережею.
Востаннє її продавали 1989 року. Тоді її вартість складала 122 000 австралійських доларів (77 400 євро).
Зараз початкова ціна – 620 тис. австралійських доларів (393 359 євро).
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас