Вночі хакери атакували сайти Кабміну, «Дії» та інших міністерств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вночі хакери атакували сайти Кабміну, «Дії» та інших міністерств

Казна та Політика
1009
У ніч із 13 на 14 січня відбулася масштабна кібератака на урядові сайти — зокрема постраждали офіційні вебресурси Міністерства закордонних справ, Міністерства освіти і науки, Кабміну, а також сайт «Дія». Факт атаки підтвердили у МОН на своїй офіційній сторінці у Facebook.
Під час атаки урядові сайти не відкривалися. Серед них сайти Міністерства освіти і науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства енергетики, Державної служби надзвичайних ситуацій, Кабінету міністрів та сайт «Дія».
Вночі хакери атакували сайти Кабміну, «Дії» та інших міністерств
На деяких сайтах хакери опублікували повідомлення, написане трьома мовами: українською, російською та польською.
«Українець! Всі ваші особисті дані були завантажені в загальну мережу. Всі дані на комп’ютері знищуються, відновити їх неможливо. Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте гіршого. Це вам за ваше минуле, сьогодення та майбутнє. За Волинь, за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся та за історичні землі», – йдеться у посланні хакерів.
На цей час достеменно невідомо, хто саме стоїть за цією атакою — ані Кіберполіція, ані Національний координаційний центр кібербезпеки з CSIRT-NBU та CERT-UA поки що ніяк не прокоментували інцидент.
UPD: пізніше в CERT-UA підтвердили атаку та повідомили, що «більшу частину постраждалих державних ресурсів вже відновлено, інші будуть доступні найближчим часом». Зараз Держспецзв’язку спільно зі Службою безпеки України та Кіберполіцією збирає цифрові докази та займається дослідженням кіберінциденту.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас