Гетманцев розповів, що чекає на українців, які куплять квартиру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев розповів, що чекає на українців, які куплять квартиру

Казна та Політика
13917
В Україні в рамках податкового нагляду нарахування податків на дорогі покупки стосуватиметься тільки поточних покупок, проте не буде проводитися заднім числом.
Про це в ефірі «Радіо НВ» заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
«Все більше і більше громадян беруть участь у податковій амністії, тому що наші співгромадяни розуміють, що сучасний фінансовий світ дуже прозорий і це світ, в якому ти — хочеш чи не хочеш — повинен пояснювати походження своїх коштів», — заявив нардеп.
Гетманцев зазначив, що ніхто не буде обкладати додатковим податком майно, придбане багато років тому, може йти мова лише про майбутні цінні придбання.
«Якщо хтось купив квартиру або будинок на кошти, отримані від ухилення від сплати податків, ніхто не може відібрати цю квартиру або будинок, ніхто не може донарахувати якийсь податок на вартість цього активу. Такого повноваження ні Податкова, ні хтось інший не має і не матиме ніколи. Тому може йтися лише про майбутні цінні придбання, що відзначаються в реєстрах. Це квартири, автомобілі, акції, цінні папери тощо», — пояснив Гетманцев.
Він також нагадав, що на сьогоднішній день вже амністовано 1 млрд 204 млн грн в рамках податкової амністії. Зокрема, за період свят амністовано понад 100 млн грн.

Довідка Finance.ua:

  • 15 червня 2021 року Верховна Рада прийняла закон Про добровільне одноразове декларування активів фізичних осіб (№ 5153), який передбачає проведення з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, з яких не були сплачені податки і збори відповідно до вимог законодавства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас