Чому люди з 50-річним стажем одержують низьку пенсію — роз’яснення ПФУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому люди з 50-річним стажем одержують низьку пенсію — роз’яснення ПФУ

Казна та Політика
31710
У “Пенсійному кур’єрі” розповіли, чому у людей із 50-річним стажем пенсія становить лише 2200 грн. Finance.ua передає деталі.
“Розмір пенсії залежить від двох показників — зарплати та стажу, і якщо один із цих показників невисокий, то, відповідно, і розмір пенсії виходить невеликим”, – сказано в повідомленні.
Як зазначається, якщо у людини багато стажу, але зарплата була невисокою, то й розмір пенсії, обчислений із його індивідуальних показників, недотягує навіть до 2200 грн, тоді їй і дають доплату до цієї суми.
“Для цього і запроваджено цю модель — доплата до 2200, щоб люди, які мали багато стажу, але мали маленьку зарплату, отримували хоч трохи більшу пенсійну виплату. Якби не було стільки років стажу, пенсія взагалі була б 1934 грн , прожитковий мінімум і все”, – пояснює заступник директора Департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Галина Мастюгіна.

Довідка Finance.ua:

  • люди, які давно оформили пенсію за віком і після цього продовжили працювати, нерідко стикаються з тим, що під час чергового перерахунку за стажем та зарплатою за час, відпрацьований після виходу на пенсію, Пенсійні фонди занижують виплати;
  • українці можуть розраховувати на максимальну пенсію, якщо їхня офіційна заробітна плата становить не менше 91 тисячі гривень;
  • жінки, які вийдуть на пенсію в 2022 році, отримають надбавку до пенсії. Доплата буде щомісячною і довічною і може досягати 25% від розміру пенсії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас