Польща вирішила спростити умови для українських заробітчан: що і як зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща вирішила спростити умови для українських заробітчан: що і як зміниться

Особисті фінанси
6947
У Польщі незабаром повинні спростити правила прийому на роботу українських заробітчан. Зокрема, простіше стане отримати дозвільні документи на роботу в країні – тепер їх видаватимуть терміном на два роки.
Про це розповіла Кароліна Шлешинська, віцепрезидент компанії Gremi Personal, яка займається міжнародним працевлаштуванням, передає «Сегодня». Сьогодні ж такий документ видають всього на шість місяців в році.
При цьому наступний дозвіл можна отримати через пів року, а річний дозвіл на роботу потрібно чекати до п’яти місяців.
Нові правила набудуть чинності після того, як зміни до Закону про іноземців підпише президент Польщі Анджей Дуда, їх вже ухвалив Сейм.
Шлешинська підкреслила, що такі зміни дадуть більше можливостей для стабільної і більш високооплачуваної роботи в Польщі при хорошому володінні польською мовою. Крім цього, це означатиме менше бюрократії при оформленні документів і як наслідок — менше стресу.
Крім того, в країні планують спростити надання посвідки на проживання. У Польщі це називається карта побиту. Після того, як зміни до закону набудуть чинності, громадянам нашої держави не потрібно буде надавати договір оренди на житло. Як зазначила експерт, в першу чергу це спростить життя тим, хто живе, наприклад, в хостелі.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас