«Дія City» створить до 450 тисяч робочих місць, — Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Дія City» створить до 450 тисяч робочих місць, — Зеленський

Казна та Політика
703
Президент Володимир Зеленський вважає, що введення режиму «Дія City» дасть можливість Україні створити найпотужніший IT-хаб у Центральній та Східній Європі. На його думку, в Україні впроваджуються одні з найкращих у світі умов для ведення IT-бізнесу та креативної індустрії.
Про це глава держави заявив під час свого виступу у Верховній Раді 1 грудня.
Зеленський розраховує, що за 5 років «Дія City» допоможе збільшити обсяг вітчизняного IT-ринку вдвічі і становитиме близько 12 мільярдів доларів. Крім того, кількість робочих місць, за оцінками президента, зросте до 450 тисяч.
«Ми будуємо власний бізнес, незалежний від „хотєлок“ чиновників, де враховано всі побажання бізнесу. Для цього ми запускаємо „Дія City“, яка дозволить створити в Україні найпотужніший IT-хаб у Центральній та Східній Європі», — заявив Зеленський.
За словами президента, українці й підприємці зі всього світу отримають можливість швидко реалізовувати найамбітніші інновації і бізнес-ідеї, а також ефективно їх впроваджувати.
«Це будуть одні з найкращих умов для ведення IT-бізнесу та креативної індустрії у світі», — запевнив Зеленський.

Довідка Finance.ua:

Підготовлений до другого читання проект передбачає:
1. Для компаній, які сплачують податок на виведений капітал (ПНВК), перехідного періоду щодо обмежень на роботу з ФОП до 2024 року не буде: з 2024-го витрати на платників єдиного податку не повинні перевищувати 50%, а з 2025 — 20%.
2. Податки для компаній резидентів будуть такі:
ПДФО — 5%;
ЄСВ — 22% від мінімальної зарплати;
військовий збір — 1,5%;
можливість вибору корпоративного податку — ПНВК (9%) або податку на прибуток (18%).
3. Компанії отримають 0% податку на дохід фізосіб в якості дивідендів, нарахованих компанією-резидентом за умови їх виплати не частіше 1 разу на 2 роки.
4. Резиденти «Дія City», які залишаться на моделі сплати податку на прибуток на загальних підставах і у яких річний ліміт доходу буде до 40 млн грн, зможуть працювати з ФОП без обмежень весь час.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас