Виграйте подорож до космосу на провідній біржі криптовалют Huobi Global — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Виграйте подорож до космосу на провідній біржі криптовалют Huobi Global

Особисті фінанси
202
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що система електронного кримінального провадження вже майже готова до застосування. Введення “суду в смартфоні” передбачено президентським законопроєктом №5246.
Про це повідомляє урядовий портал.
За його словами, користувачами системи будуть як правоохоронці, так і сторона обвинувачення та захисту.
“Система електронного кримінального провадження вже майже готова для застосування в кримінальних провадженнях, що знаходяться в НАБУ, САП і ВАКС, і очікує тільки законодавчого врегулювання для початку роботи”, – підкреслив міністр.
Малюська зазначив, що закон сприятиме підвищенню ефективності кримінального процесу, полегшивши взаємодію суду, сторони обвинувачення та сторони захисту.
“Зменшиться надмірна бюрократизація процесів. Адже спроститься і прискориться підготовка та обробка документів з боку слідчих і прокурорів. Адвокати зможуть швидше подавати заяви і клопотання і зможуть знайомитися з матеріалами кримінальних проваджень в електронному вигляді”, – сказав він.
Водночас суд отримає можливість дослідити документи та докази в електронній формі. Зараз же це можна зробити тільки у слідчих або прокурорів, фізично приїхавши до них.
Нагадаємо, в понеділок на сайті парламенту з’явився текст законопроекту №5246 про введення так званого “суду в смартфоні”
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас