Виручка закладів харчування у «червоній» зоні просіла на 34% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка закладів харчування у «червоній» зоні просіла на 34%

Особисті фінанси
241
Виручка закладів громадського харчування, які з 18 жовтня почали працювати в «червоній» зоні, за тиждень значно знизилась – у середньому показник “просів” на 34% порівняно з попереднім тижнем до посилення обмежень.
Про це Finance.ua повідомили Poster, посилаючись на дані, опубліковані у Telegram-каналі «Реве та стогне ресторатор».
Зазначимо, що мінус 34% виручки отримали заклади Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей. При цьому виручка закладів в інших зонах у цей період просіла трохи менше — на 22%.
Гості стали рідше відвідувати заклади у «червоній» зоні: кількість транзакцій на тижні з 18 по 24 жовтня впала на 30% порівняно з попереднім тижнем. У закладах в інших областях спад становив 17%.
Середній чек також показує негативну динаміку: у закладах у «червоній» зоні спад на 28%, в решті областей — на 16%.
Дослідження Poster базується на неперсоналізованих даних про продажі 7500 закладів громадського харчування України. Порівнювані періоди 18-24 жовтня та 11-17 жовтня 2021 року.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні, з метою контролю дотримання карантинних обмежень, перевірятимуть документи. Зокрема, пред’явити документи громадян можуть попросити на вулицях, парках та інших громадських місцях;
  • поліція проводитиме вибіркову перевірку: документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус; довідки про статус біженця; документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19; довідку про негативний результат тестування на COVID-19 або перенесення хвороби.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас