Китай хоче скоротити споживання викопного палива до 20% до 2060 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай хоче скоротити споживання викопного палива до 20% до 2060 року

Світ
151
Китай планує скоротити свою залежність від викопного палива до менш ніж 20% до 2060 року, згідно з документом Кабінету Міністрів, пише УНН з посиланням на CNN Business.
Оприлюднені в неділю в державних китайських ЗМІ керівні принципи, в яких детально описані нові заходи з декарбонізації країни – найбільшого в світі забруднювача, з’являться менш ніж за тиждень до того, як світові лідери з’їдуться в Глазго в Шотландії для важливих міжнародних переговорів з питань клімату COP26. Очікується, що там вони розроблять план з прискорення скорочення викидів парникових газів протягом цього десятиліття.
Лідер Китаю Сі Цзіньпін не залишав країну з початку пандемії і навряд чи візьме особисту участь в COP26. Уряд Китаю ще не оголосив про склад своєї делегації на саміті, пише видання.
Офіційний документ проливає світло на те, як Сі Цзіньпін має намір виконати попередні обіцянки щодо досягнення пікових викидів до 2030 року та досягнення вуглецевої нейтральності до 2060 року. Вуглецева нейтральність або чисті нульові викиди досягаються, коли з атмосфери зникає стільки парникових газів, скільки викинуто.
У нових керівних принципах сказано, що Китай поступово відмовиться від споживання викопного палива. До 2030 року Китай заявив, що частка споживаної енергії з джерел невикопаного палива досягне 25%. Через тридцять років, до 2060 року, Китай хоче, щоб 80% загального обсягу споживаної енергії припадало на невикопне паливо.
При цьому до 2030 року Китай планує довести загальну потужність вітрової і сонячної енергетики до понад 1200 гігават.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас