Facebook запускає власний криптогаманець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook запускає власний криптогаманець

Технології&Авто
347
Facebook запускає пілотний проєкт криптогаманця Novi у США та Гватемалі, пише The Verge. Партнером для реалізації цього проєкту компанія обрала криптобіржу Coinbase, яка буде гарантувати безпеку коштів.
Користувачі криптогаманця Novi зможуть здійснювати транзакції з Pax Dollar (USDP) – стейблкойном, який був створений у 2018 році. Вартість цієї категорії цифрових монет прив’язана до американського долара.
За словами очільника платіжного підрозділу Facebook Девіда Маркуса, що вибір впав на USDP в тому числі через прив’язку до долара. Він наголосив, що так люди зможуть з легкістю конвертувати цифрові монети у своїй місцевій валюті, коли забажають. Крім того, криптогаманець від Facebook дозволить їм відправляти та отримувати гроші швидко та без комісій.
Після цього криптогаманець Novi планують інтегрувати з платіжною системою Diem, яка була створена на основі блокчейну Facebook. Проєкт Novi був створений задля того, щоб транзакції з грошима стали настільки простими, як отримання повідомлень у WhatsApp та Instagram. Згідно з даними CoinMarketCap, USDP займає 100-е місце з оцінкою у 946 мільйонів доларів.

Довідка Finance.ua:

  • стейблкойн – це криптовалюта, ціна якої прив’язана до криптовалюти, фіатних грошей (долар, євро, гривня) або для обміну біржовими товарами.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас