Данилишин проаналізував ситуацію на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин проаналізував ситуацію на валютному ринку

Казна та Політика
2126
На міжбанківському валютному ринку продовжувало спостерігатися переважання пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків над попитом, що визначало укріплення обмінного курсу гривні на 0,3% за тиждень.
Про це повідомив Голова Ради НБУ Богдан Данилишин у facebook.
Надлишок пропозиції іноземної валюти на умовах СПОТ обумовлював проведення Національним банком інтервенцій з її купівлі у сумі майже 120 млн доларів США за 11-13.10.2021 та 153 млн доларів США за 18.10.2021.
В результаті збільшення обсягу міжнародних резервів НБУ з початку жовтня становило 500 млн доларів США, з початку року – майже 2 млрд доларів США.
За операціями фізичних осіб спостерігається незначне переважання попиту на іноземну валюту над пропозицією.
З початку місяця чиста купівля готівкової іноземної валюти населенням становила 14 млн доларів США, тоді як її чистий продаж з початку року – майже 1,3 млрд доларів США.
Ліквідність банківської системи перевищує 200 млрд гривень, що майже учетверо вище мінімально необхідного рівня згідно із нормативами обов’язкового резервування. Основний внесок у збільшення ліквідності в банках минулого тижня здійснило скорочення залишку коштів на Єдиному казначейському рахунку, яке компенсувало відплив готівкової гривні у позабанківський сектор.
Високий рівень ліквідності банків обумовлює їх низький попит на кредити рефінансування НБУ. Так, за минулий тиждень банкам було надано 50 млн. гривень через постійно діючу лінію рефінансування (овернайт) та 50 млн. гривень шляхом проведення тендеру з підтримання ліквідності банків на строк 30 днів за ставкою 9,5%.
🎬 Дізнавайтесь першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua 🤑
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас