Найбагатші 10% американців володіють рекордними 89% всіх акцій у США - дослідження ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатші 10% американців володіють рекордними 89% всіх акцій у США - дослідження ФРС

Світ
411
Найзаможніші 10% американців володіють 89% всіх акцій в США, що є рекордним показником, свідчать дані Федеральної резервної системи (ФРС) США.
При цьому найбільш забезпечений 1% населення збільшив обсяг акцій компаній і пайових інвестиційних фондів більш ніж на $ 6,5 трлн в період пандемії коронавірусу.
У свою чергу, на частку решти 90% американців припало близько 11% всіх акцій у порівнянні з 12% до пандемії.
Основним джерелом отримання доходу в США в період пандемії став Фондовий ринок, капіталізація якого з березня 2020 року збільшилася майже вдвічі. Обсяг добробуту найбагатшого 1% американців зараз перевищує 32% від загального показника, що є рекордом.
Подібна ситуація зберігається, незважаючи на приплив мільйонів нових інвесторів на фондовий ринок. Так, кількість нових користувачів трейдингової платформи Robinhood збільшилася більш ніж на 10 млн за минулі два роки і зараз перевищує 22 млн.
Тим часом, на думку старшого наукового співробітника Urban-Brookings Tax Policy Center Стівена Розенталя, кількість нових інвесторів все ще невелика, при цьому середній розмір рахунку на Robinhood становить близько $ 4,5 тис.
«Багато з більш молодих інвесторів купували акції за більш високими цінами, тоді як більш досвідчені інвестори перебувають на ринку вже багато років і бачили більш істотне зростання», — зазначив він.
Вартість акцій, що належать найзаможнішим 10% американців, збільшилася на 43% в період між січнем 2020 року і червнем 2021 року, згідно з даними ФРС. У свою чергу, цей показник для 90% населення збільшився на 33%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас