Українців попереджають про шахрайську схему на OLX — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців попереджають про шахрайську схему на OLX — ЗМІ

Кримінал
4119
В Україні майже щодня з’являється нова шахрайська схема. Вже відомо про одну відносно нову схему, яка діє на платформі OLX. Жертвою може стати не лише покупець, але і продавець, пише sud.ua.
Аферисти відправляють липове посилання для підтвердження операції, а після введення даних картки з рахунку українців крадуть кошти. За допомогою такої афери шахраї вкрали у журналіста Олександра Чеканова 4 тисячі гривень, написав він у своїй сторінці в Facebook.
«Я перейшов за посиланням і ввів дані картки (так-так, в тому числі CVV). Спочатку віртуальної Там на рахунку була одна копійка, тому вона не пройшла (це мені вже потім в банку пояснили). Ввівши дані картки, на якій були гроші, я спочатку зіткнувся з труднощами верифікації. Мені не приходила СМС. Але це і не потрібно було. Спочатку списалися 150 гривень за якісь розваги, а потім пішло – по 999 в чотири заходи», – написав журналіст.
У коментарях до публікації українці розповіли, що такі випадки дуже часто трапляються. Тут найголовніше – перевірити домен. Якщо сторінка фейкова, це буде помітно за посиланням.
«Я з точно такою ж ситуацією зіткнулася двічі за тиждень, перші прислали посилання з лівим доменом, я, звичайно ж, нічого не вводила і відправила їх подалі, а в другому випадку маразм зашкалював: вони зібралися стінку 3*2 метри пересилати по Новій пошті, а забрати її у мене мав кур’єр, це додуматися до такого маразму треба було ще! Ось таке посилання прислали, коли я запитала, це що, відповіли «яка різниця», – написала журналіст Анна Якубець.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас