Законопроект про Дія Сity готовий до другого читання: Федоров назвав податкові ставки і обмеження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект про Дія Сity готовий до другого читання: Федоров назвав податкові ставки і обмеження

Казна та Політика
814
Податковий комітет 12 жовтня рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні законопроект № 5376 про податкові стимули для компаній-резидентів спеціального режиму «Дія Сity». У разі його прийняття в Україні почне працювати «одна з кращих податкових систем у світі» для розвитку IT і креативних індустрій.
Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Умови «Дія City» будуть зафіксовані на 25 років. Вони гарантують пільгові податкові ставки, зокрема, на зарплати, які не обмежуватимуться за єдиним КВЕД і поширюватимуться на всіх працівників компанії.
За даними Федорова, підготовлений до другого читання проект передбачає:
1. Для компаній, які сплачують податок на виведений капітал (ПНВК), перехідного періоду щодо обмежень на роботу з ФОП до 2024 року не буде: з 2024-го витрати на платників єдиного податку не повинні перевищувати 50%, а з 2025 — 20%.
2. Податки для компаній резидентів будуть такі:
  • ПДФО — 5%;
  • ЄСВ — 22% від мінімальної зарплати;
  • військовий збір — 1,5%;
  • можливість вибору корпоративного податку — ПНВК (9%) або податку на прибуток (18%).
    3. Компанії отримають 0% податку на дохід фізосіб в якості дивідендів, нарахованих компанією-резидентом за умови їх виплати не частіше 1 разу на 2 роки.
    4. Резиденти «Дія City», які залишаться на моделі сплати податку на прибуток на загальних підставах і у яких річний ліміт доходу буде до 40 млн грн, зможуть працювати з ФОП без обмежень весь час.
«Упевнений, що „Дія City“ стане тією рушійною силою, який допоможе Україні зайняти гідне місце серед світових лідерів цифрової економіки. Чекаємо успішного другого читання у Верховній Раді», — підсумував Федоров.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас