ТОП-5 найпопулярніших моделей електрокарів у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 найпопулярніших моделей електрокарів у вересні

Особисті фінанси
486
У вересні свої перші реєстраційні номери в Україні отримали 145 нових та 748 вживаних автомобілів на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Таким чином, минулого місяця був встановлений рекорд з кількості нових електромобілів, що були зареєстровані впродовж одного місяця.
Про це повідомляє Укравтопром.
Попередній рекорд було зафіксовано у серпні 2021, коли українськи номери отримали 144 нові BEV. У порівнянні з торішнім показником вересневий попит на нові електромобілі зріс у два з половиною рази, а на машини з пробігом – на 18%.
ТОП-5 моделей вересня:
  • найпопулярнішим електрокаром серед нових авто став Nissan Leaf. У вересні українську реєстрацію отримали 28 автівок;
  • другий результат продемонстрував Hyundai Ioniq – 12 реєстрацій;
  • третім за популярністю став електричний NISSAN Sylphy, за цей електромобіль своїми гаманцями проголосували 11 покупців;
  • на четвертому місці одразу два автомобілі: JAC iEVS4 та PORSCHE Taycan, в заліку яких по 10 реєстрацій;
  • замикають п’ятірку вересневого ринку нових електромобілів також дві моделі: BMW i3 та Mercedes-Benz EQC, в активі кожної по 9 реєстрацій.
Які вживані електрокари обирають українці. Найпопулярнішим електромобілем з пробігом також залишається Nissan Leaf. У вересні 174 вживаних авто цієї моделі поповнили український автопарк.
На другому місці TESLA Model 3 – 95 реєстрацій. Третє місце у Renault Zoe – 48 реєстрацій. Четвертим за популярністю став Volkswagen е-Golf – 39 шт. Також у п’ятірку лідерів потрапив Chevrolet Bolt, за місяць 37 вживаних електромобілів цієї моделі отримали свої перші українські номери.
Загалом за дев’ять місяців від початку року першу реєстрацію в Україні пройшли майже 6,1 тис. од. автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення, що на 7% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Частка уживаної техніки в цій кількості склала 88%, проти 92% роком раніше.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну карту для водіїв прямо на Finance.ua.

Кредитні карти для водіїв 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас