Анонсовано потужний електромобіль Piëch GT із запасом ходу 500 км і дуже швидкою зарядкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анонсовано потужний електромобіль Piëch GT із запасом ходу 500 км і дуже швидкою зарядкою

Технології&Авто
699
Швейцарсько-німецький автовиробник Piëch анонсував оновлену версію спортивного електромобіля Mark Zero, який був представлений в 2019 році. Модель отримала назву Piëch GT, і зараз вона перебуває на останніх фазах підготовки до випробувань. Це повністю електричний транспортний засіб, його запас ходу за нормами WLTP становить 500 кілометрів.
Крім досить чималого запасу ходу, Piëch GT відрізняється здатністю швидко заряджатися: відмітка в 80% ємності акумулятора досягається всього за 8 хвилин при підключенні до зарядної станції стандартного типу CCS2. Але і цей час можна скоротити, якщо використовувати зарядний пристрій від TGOOD — в цьому випадку акумулятор заряджається до 80% менш ніж за 5 хвилин.
Анонсовано потужний електромобіль Piëch GT із запасом ходу 500 км і дуже швидкою зарядкою
Потужна батарея на моделі Piëch GT має компактні акумуляторні комірки з оптимізованим контролем температурного режиму, завдяки цьому маса електромобіля становить менше ніж 1800 кг. У поєднанні з потужністю в 603 к. с. машина виходить дуже швидкою: вона розганяється до 100 км/год менш ніж за 3 секунди. На борту є три електродвигуни потужністю по 150 кВт кожен — один розміщений попереду, інші два встановлені на задній осі.
Анонсовано потужний електромобіль Piëch GT із запасом ходу 500 км і дуже швидкою зарядкою
Розташування акумуляторів реалізовано таким чином, що машині забезпечується низька посадка і поліпшена керованість. Перші прототипи моделі будуть випущені в кінці 2022 року, наступна партія попередніх версій намічена на 2023 рік. Якщо випробування пройдуть успішно, то до 2024 року стартує серійне виробництво Piëch GT. Ціни на модель поки що не уточнюються.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас