Україна технічно готова з'єднати свою енергосистему з європейською - Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна технічно готова з'єднати свою енергосистему з європейською - Міненерго

Енергетика
311
Україна технічно готова до приєднання до європейської енергосистемі ENTSO-E.
Про це під час форуму «Україна ENTSO-E» сказав міністр енергетики Герман Галущенко.
«Технічно Україна пройшла цей шлях і готова до технічної синхронізації з європейською енергосистемою», — сказав він.
За його словами, при цьому залишається ряд регуляторних питань, які необхідно вирішити.
Голова держкомпанії – оператора об’єднаної енергосистеми «Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що результати попереднього звіту роботи української енергосистеми відповідно до європейської енергосистеми показали оптимістичний сценарій. Зокрема, українські мережі не вимагатимуть масштабного мережевого будівництва, а також вкладення великих фінансових коштів для налагодження синхронної роботи з Європою.
Синхронізація Об’єднаної енергосистеми України з енергомережею ENTSO-E запланована на 2023 рік.
За даними оператора об’єднаної енергосистеми України-держкомпанії «Укренерго», Україна у 2022 році буде готова до тестової роботи енергосистеми в ізольованому режимі для подальшої синхронізації з європейською енергосистемою ENTSO-E.
ENTSO-E — European Network of Transmission System Operators for Electricity) — Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії. Вона об’єднує 43 операторів в 36 країнах Європи.
Розширення синхронної зони енергосистеми континентальної Європи ENTSO-E шляхом приєднання енергосистеми України є складовою забезпечення інтеграції ринку електроенергії України у внутрішній енергетичний ринок Європейського Союзу, який вже включає 41 системного оператора і 34 країни-учасниці.
За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, завдяки інтеграції об’єднаної енергосистеми України в європейську енергосистему ENTSO-Е істотно підвищиться стабільність і безпека енергопостачання в Центрально-Східній Європі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас