Ціна на акумулятори для електромобілів впала майже в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на акумулятори для електромобілів впала майже в 10 разів

Технології&Авто
6262
Акумулятори для електромобілів значно подешевшали за 13 років, і ця тенденція збережеться. Про це йдеться в повідомленні Департаменту автомобільних технологій Міністерства енергетики США, пише sud.ua
У звіті сказано, що вартість літій-іонних акумуляторів знизилася на 87% в період з 2008 по 2021 рік. Зараз середня вартість батарей становить 157 доларів за кіловат-годину (використовувана потужність) і 143 долари за кіловат-годину (загальна ємність). Для порівняння: у 2008 році ціна становила 1237 доларів за кіловат-годину (використовувана потужність).
Аналітики зазначають, що ці цифри дійсні для великосерійного виробництва – не менше 100 000 одиниць на рік. Таке вражаюче зниження вартості стало можливим завдяки досягненням в кількох галузях – хімії, фізики і технології акумуляторів.
Крім того, за даними Управління енергоефективності та відновлюваних джерел енергії Міністерства енергетики США, ціна на батареї впала нижче 200 доларів тільки в 2019 році, що означає зниження вартості на 25% всього за 2 роки. Експерти впевнені, що ця тенденція збережеться і вартість акумуляторів продовжить падати.
Наприклад, General Motors нещодавно оголосила про початок партнерства з американською компанією SolidEnergy Systems в рамках проекту з розробки літій-металевих батарей для силових агрегатів Ultium Drive. Нова технологія дозволить збільшити ємність акумуляторів вдвічі при більш низькій ціні на 40%. Відповідно, це знизить вартість електромобілів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас