Обсяг приватних грошових переказів в Україну досяг історично високих значень – НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг приватних грошових переказів в Україну досяг історично високих значень – НБУ

Казна та Політика
1694
Обсяг приватних грошових переказів в Україну досяг історично високих значень: за перші 8 місяців 2021-го показник наблизився до позначки $9,1 млрд.
Про це заявив глава Ради НБУ Богдан Данилишин.
Як зазначається в експертному дайджесті, представленому Богданом Данилишиним на його сторінці в Facebook, прискорення темпів вакцинації в світі і поступове відновлення міжнародних трудових відносин послугувало зростанню обсягу приватних грошових переказів в Україну до історично високих значень.
Так, зазначає експерт, в січні-серпні 2021-го приватні особи перевели в Україну близько $9,1 млрд, тоді як за підсумками перших восьми місяців 2020 року цей показник становив $7,6 млрд.
«Левова частка цих переказів сформована за рахунок трансферу українцями власних доходів з оплати праці за кордоном – близько $7,4 млрд», – пише Богдан Данилишин.
За його словами, незважаючи на те, що приватні грошові перекази послаблюють тиск на місцевий ринок праці і в значній мірі забезпечують збалансованість валютного ринку України, активна державна політика, спрямована на розвиток внутрішнього ринку і створення нових робочих місць, є необхідною умовою сталого та інклюзивного розвитку вітчизняної економіки.
Також Богдан Данилишин звертає увагу на те, що лише 58% приватних переказів, що надходять з-за кордону, проходять за офіційними каналами.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас