Україна планує побудувати на Донбасі два нові аеропорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує побудувати на Донбасі два нові аеропорти

Казна та Політика
539
Влада України планує побудувати на Донбасі два аеропорти.
Про це заявив на брифінгу в Трускавці Президент Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба глави держави.
«Багато інвесторів стурбовані тим, що у нас на сході країни війна. І їм потрібно показувати, що держава розвивається. Тому будується інфраструктура на Донбасі. І щоб люди на тимчасово окупованих територіях бачили різницю», — сказав він.
Зокрема, Зеленський розповів, що на Донбасі заплановано побудувати ще два аеропорти, які будуть тимчасовою альтернативою аеропортам в окупованих Донецьку і Луганську.
Він зазначив, що також вже знайдено майданчик для аеропорту, який забезпечить авіасполучення з Маріуполем, адже в самому місті будувати аеродром не можна через питання безпеки.
Крім того, за словами Президента, існує складна ситуація з шахтами Донбасу.
«Зрозуміло, що вони збиткові, але тут питання людей. Потрібно або дати їм альтернативу, або модернізувати ці шахти. Є така проблема і у Львівській області. Ми над цим працюємо», — запевнив він.
У контексті Донбасу Зеленський також наголосив на важливості питання інформаційної безпеки та протидії ворожій пропаганді.
«Ми обговорюємо сьогодні з країнами Європейського Союзу, щоб на базі українського каналу зробити міжнародний канал, який буде за кордоном віщати про реальну ситуацію в Україні. Це боротьба проти російської дезінформації», — підкреслив глава держави.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас