У Великій Британії загострюється паливна криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великій Британії загострюється паливна криза

Енергетика
1258
Уряд Великобританії мобілізує військових, щоб впоратися з паливною кризою, що охопила країну.
Про це пише Deutsche Welle.
«Водії вантажівок британської армії приведені в стан готовності, і в разі необхідності їх задіють в доставці палива», — написав у своєму Twitter в ніч на вівторок, 28 вересня, міністр підприємництва та енергетики Квазі Квартенг.
У понеділок у Великобританії через брак бензину біля заправок знову утворилися довгі черги. Британська асоціація автозаправних станцій PRA пояснює брак палива, особливо в містах, панічними купівлями. У деяких регіонах, за даними PRA, спустошені до 90% бензоколонок. Крім того, не вистачає і продуктів харчування.
За повідомленнями операторів АЗС Shell, BP і Esso, на Британських нафтопереробних заводах запасів палива достатньо. Причина дефіциту бензину і дизеля — в нестачі водіїв вантажівок, через що неможливо поставляти необхідні обсяги пального від паливних компаній до заправок.
За оцінками, по всій країні зараз не вистачає близько 100 тисяч водіїв, оскільки багато з них після «Брекзиту» повернулися на континент. Ситуацію ускладнює і пандемія коронавірусу, що перешкоджає навчанню та екзаменації нових водіїв.
Кроки уряду для врегулювання ситуації:
  • уряд Великобританії на тлі проблем з поставками продовольчих товарів і бензину в країні має намір видати 10 500 робочих віз іноземним робітникам, у тому числі 5000 водіям вантажних автомобілів і 5500 фахівцям з переробки м’яса птиці;
  • за даними профспілки Road Haulage Association, в Сполученому Королівстві сьогодні не вистачає близько 100 тисяч водіїв великовантажних автомобілів. Саме через це останнім часом полиці супермаркетів по всій країні раз у раз виявлялися порожніми, а водії стикалися з нестачею палива на заправках;
  • серед іншого, причинами проблеми стали спричинене «Брекзитом» скорочення кількості громадян ЄС, що працюють у Великобританії, а також тривала перерва в школах з навчання водіїв, зроблена через пандемію COVID-19, вказує газета The Financial Times;
  • іншим заходом, спрямованим на боротьбу з нестачею водіїв вантажівок у Великобританії, повинна стати субсидія Міністерству освіти в обсязі 10 млн фунтів (у перерахунку: 11,7 млн євро), призначена для підготовки трьох тисяч водіїв з правами категорії C.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас