У 2022 році уряд планує продовжити підвищення пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2022 році уряд планує продовжити підвищення пенсій

Казна та Політика
716
Finance.ua як портал, що допомагає бути в курсі пенсійних нововведень, дізнався, що уряд вже запланував послідовне підвищення пенсій на 2022 рік.
Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час прес-конференції.
Вона зазначила, що у наступному році мінімальна пенсійна виплата у людини віком від 70 років при наявності страхового стажу 35 років у чоловіка та 30 років у жінки буде не меншою, ніж три тисячі гривень.
«По-перше, з 1 березня пройде індексація пенсій. І я сподіваюсь, що у 2022 році вона відбудеться для всіх без виключення пенсіонерів за однаковими правилами. По-друге, реалізація президентської програми вікових доплат до пенсій, якою ми послідовно охоплюємо людей від 70 років, дає нам змогу вийти на нову мінімальну пенсійну гарантію», – пояснила Марина Лазебна.
Разом з тим, вона підкреслила, що наразі основні зусилля всіх гілок влади мають бути спрямовані на три ключові позиції:
  • відновити справедливість в солідарній системі;
  • запровадити обов’язкові пенсійні накопичення та стимулювати розвиток добровільних;
  • забезпечити для кожної людини поважного віку доступність необхідних соціальних послуг гарантованого обсягу та якості відповідно до її індивідуальних потреб.
Готується законопроект про реформу системи державних гарантій підтримки доходів непрацездатних осіб.
«На часі справжня, а не параметрична пенсійна реформа», – повідомила Марина Лазебна.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство соціальної політики має намір ввести соціальні пакети з накопичувальними пенсіями для працівників медичних установ і Національної поліції;
  • голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Руслан Магомедов вважає, що для успіху пенсійної реформи треба надати інвесторам якісні механізми вкладення коштів.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас