Аналітики спрогнозували курс долара до кінця тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики спрогнозували курс долара до кінця тижня

Валюта
2079
Валютний ринок продовжує балансувати на вже звичному рівні 26,6-26,7 грн/дол. з короткочасними коливаннями, і хоч пропозиція валюти від експортерів може скоротитися на цьому тижні, гривня залишиться міцною і подорожчання долара не буде.
Finance.ua, як портал, що стежить за змінами на валютному ринку, дізнався про це від аналітиків ICU.
Про курс валют, прогнози експертів та зміни на міжбанківському ринку ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь!
Відзначається, що в цілому за минулий тиждень гривня ослабла на 0,3% до 26,7 грн/дол., хоча в окремі дні посилювалася до 26,5 грн/дол., але не слабшала значно більше ніж 26,7 грн/дол. Такій динаміці курсу сприяла сплата щомісячних податків і відносно невеликі обсяги відшкодування ПДВ.
Аналітики відзначили, що тільки в п’ятницю було відшкодовано понад 6,6 млрд грн, більше, ніж за весь місяць до цього. НБУ майже не втручався в ситуацію на ринку. Всього за тиждень обсяг інтервенцій склав 22,5 млн дол. покупки валюти.
Прогноз ICU. Особливих змін на валютному ринку цього тижня не очікується, а зменшення продажу валюти експортерами після отримання відшкодування ПДВ може компенсуватися нерезидентами, які минулого тижня дещо змінили ставлення до гривневих активів. Тому курс гривні залишиться в діапазоні 26,5-27,0 грн/дол. з ймовірним ослабленням до 26,8 грн/дол. в кінці тижня.

Довідка Finance.ua:

  • аналітик RoboForex Андрій Гойлов прогнозував, що цього тижня долар США до гривні закріпиться за рівнем в 26,70 і продовжить зростання до 27,00. Єдина європейська валюта, ймовірно, підніметься до позначки 31,75;
  • за прогнозом аналітика TeleTrade Сергія Родлера, найближчим часом долар подорожчає з 26,5 до 26,7 грн.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас