У Moderna спрогнозували, коли закінчиться пандемія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Moderna спрогнозували, коли закінчиться пандемія

Світ
2381
Генеральний директор компанії Moderna Стефан Бансель вважає, що пандемія коронавірусу може закінчитися через рік. Оскільки, за його словами, збільшення виробництва вакцин забезпечить глобальні поставки.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.
«Якщо подивитися на загальнопромислове розширення виробничих потужностей за останні шість місяців, то до середини наступного року має бути доступна достатня кількість доз, щоб кожен житель Землі міг пройти вакцинацію. Вакцинація також буде можлива в необхідному обсязі», — заявив гендиректор Moderna.
За його словами, незабаром вакцинація буде доступна навіть для немовлят.
«Ті, хто не робить щеплення, будуть імунізуватися природним шляхом. Таким чином, ми опинимося в ситуації, схожій на ситуацію з грипом. Ви можете або зробити щеплення і добре перезимувати. Або не робити її і ризикувати захворіти і, можливо, навіть потрапити в лікарню», — додав Бансель.
На питання, Чи означає Це повернення до нормального життя в другій половині наступного року, він сказав:“з сьогоднішнього дня — через рік, я вважаю".
Бансель очікує, що уряди країн схвалять повторні щеплення для вже вакцинованих людей, тому що пацієнти з групи ризику, які були щеплені минулої осені, безсумнівно потребують повторної вакцинації.
Нагадаємо, раніше директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі висловив сподівання, що пандемія коронавірусу закінчиться навесні 2022 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас