Акції Apple впали після презентації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Apple впали після презентації

Фондовий ринок
1445
Компанія Apple 14 вересня у вівторок провела щорічну презентацію новинок, на якій представила відразу сім нових пристроїв: нову лінійку iPhone 13, два планшети IPad та розумний годинник Apple Watch.
Інвестори відреагували на це розпродажем акцій: котирування компанії за час презентації впали на 1,39%. Те, що акції Apple дешевшають під час презентації, вже стає традицією. Аналітики пояснюють це тим, що інвестори звикли до інновацій від Apple, а позитив від нових продуктів вже був закладений у вартість акцій до моменту презентації, пише The Bell.
Очевидно новинки не викликали захоплення у інвесторів: за час презентації котирування компанії опустилися на 1,39% – до $146,9.
Акції Apple традиційно мають тенденцію до зниження в день презентації нової продукції. Згідно з даними, які зібрав Bloomberg, котирування компанії опускаються в трьох з чотирьох випадків, коли Apple представляє нові iPhone.
Найбільше акції дешевшали під час презентацій iPhone 3G (-2,2%), iPhone 4 (-2%), iPhone 5S/C (-2,3%), iPhone 6S (-1,9%) і iPhone 12 ( -2,7%).
Стрімке зростання паперів Apple спостерігалося тільки в той день, коли Стів Джобс представив перший iPhone в 2007 році, – акції тоді подорожчали на 8,3%.
Також котирування росли під час презентацій iPhone 5 (+1,9%), iPhone 7 (+0,6%) і iPhone 11 (+1,2%).
На думку аналітиків, така динаміка пов’язана з тим, що інвестори звикли до регулярних інновацій від Apple, і багато деталей про новинки компанії стають відомі ще до презентації. До того ж позитив від нових продуктів зазвичай вже врахований в ціні акцій, кажуть експерти.
Крім того, новинки Apple в останні роки не є особливо проривними, зазначає The New York Times. «Ця історія повторюється кожного вересня: Apple представила нові iPhone, у яких екрани трохи більші, процесори трохи швидші, а камери трохи кращі, але жодних серйозних інновацій немає», – пише видання.
При цьому близько 80% з 47 аналітиків, що працюють з паперами Apple, вважають, що акції протягом найближчого року подорожчають на 11%. Це підтверджують і дані минулих років, згідно з якими котирування Apple в середньому росли на 5,9% протягом півроку після презентації – на продажі нових пристроїв.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас