У Китаї протестували безпілотний дирижабль з підтримкою 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї протестували безпілотний дирижабль з підтримкою 5G

Технології&Авто
298
Безпілотний гелевий дирижабль, оснащений базовою станцією 5G, успішно завершив випробувальний політ в Південно-Західному Китаї. Він призначений для надання послуг зв’язку в разі необхідності екстреного порятунку та ліквідації наслідків стихійних лих у майбутньому.
Про це повідомляє агентство «Сіньхуа».
Дирижабль «5G Cloud One», оснащений базовою станцією 5G, пролетів на висоті 300 метрів над землею, проходячи різні тестові випробування в Чусюн-Ійському автономному окрузі провінції Юньнань, де часто спостерігаються стихійні лиха, такі як зсуви, селеві потоки і повені.
З корисним навантаженням більше 200 кг і площею покриття сигналу до 100 квадратних кілометрів дирижабль може перебувати в повітрі більше 15 днів і витримувати сильні вітри.
Дирижабль, заснований на інноваційних технологіях зв’язку 5G, може ефективно компенсувати недоліки традиційних методів зв’язку в надзвичайних ситуаціях, такі як повільна передача даних і обмежене покриття, сказав інженер Юньнанської філії China Mobile Чень Говей.
Дирижабль розроблений інженерами Юньнанської філії China Mobile спільно з Юньнанським інноваційним інститутом при Пекінському університеті авіації і космонавтики (Beihang University) і компанією Huawei Technologies Co., Ltd.
Мережа 5G є на 90% більш енергоефективною, ніж 4G. П’яте покоління витрачає значно менше енергії на одиницю трафіку.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас