Міжбанк: до яких меж посилюватиметься гривня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: до яких меж посилюватиметься гривня

Валюта
1257
Середа на міжбанку буде досить активним днем, а основна інтрига по курсу і до яких меж стане зміцнюватися гривня — зберігається.
З одного боку, всі розуміють, що тренд з просідання котирувань долара не може тривати вічно, колись це закінчиться. І найімовірніше — досить скоро.
З іншого боку, розуміння, що «можна було б купити і дешевше», спрацьовує, і частина клієнтів знову починає чекати нового «дна» за курсом. При цьому щойно курс хоча б трохи починає рости — ці самі клієнти, які вичікували, стають першими з покупців. І відкладений попит тільки більше «розганяє» котирування, ніж «з’їдає» весь їхній виграш від раннього просідання котирувань. Ось так, в метаннях частини клієнтів при найменших змінах курсу і проходять останні кілька тижнів на міжбанку.
Не позаздриш в цьому випадку і Нацбанку. Він завжди винен. Часто виходить на ринок з інтервенціями — підтримує долар і не дає ринку вільно ситуативно придавлювати котирування долара. Рідко виходить на ринок — поганий для експортерів і бюджету, бо через просідання котирувань вони втрачають. Просто ж згладити курсові коливання у НБУ виходить нечасто, надто вже наш малооб’ємний валютний ринок залежний від дій всього одного-двох десятків великих гравців, а їхні рішення часто суперечливі і непередбачувані. Спроби виходів на міжбанк регулятора з невеликою сумою на самому початку сесії, щоб дати розуміння ринку в частині курсоутворення, спрацьовують, але не завжди.
У поточних господарських розрахунках при повній залежності міжбанку від курсових завдань і дій найбільших клієнтів і пройде сесія середи. Швидше за все, НБУ знову вийде зі своїми стандартними покупками $ 5 млн, щоб показати учасникам торгів своє «бачення» по курсу. А ось друга інтервенція регулятора можлива вже тільки при істотних перекосах по попиту і пропозиції на ринку, що сьогодні досить малоймовірно.
Швидше за все, на нас чекає «боковик» по курсу долара і певні коливання курсу євро протягом дня за рахунок стрибків пари євро/долар на міжнародних майданчиках.
За нашим прогнозом, обсяг операцій на торгах 15 вересня складе до $ 130−180 млн при укладенні до 470−580 угод.
Курси міжбанку, за розрахунками Finance.ua, в середу будуть в межах: долар — коридор 26,55 — 26,75 грн, євро — коридор 31,30−31,65 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 26,55 — 26,85 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах 15−20 коп, а в касах банків — 20−25 коп.
  • Євро: у банках коридор від 31,20 до 31,80 грн при спреді до 30 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах більш вузького коридору від 31,30 до 31,65 грн при спреді в межах 20 копійок.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 26,65 / 26,67
Євро — 31,51 / 31,53
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас