Як технологія Smart City допоможе містам економити — керівник напрямку рішень та продуктів Visa в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як технологія Smart City допоможе містам економити — керівник напрямку рішень та продуктів Visa в Україні

Фінтех і Картки
284
Розумні міста – це інфраструктура, яка забезпечує комфорт своїх громадян.
Про це розповів керівник напрямку рішень та продуктів Visa в Україні Олександр Яблунівський під час відкритої дискусії FinUpdate: Анатомія розумного міста.
Якщо подивитися на міста в рейтингу найбільш “розумних” міст у світі, то вони відрізняються від звичайних всім – тим, як житель міста добирається на роботу, як він отримує послуги в державних органах або закладах охорони здоров’я, як він отримує задоволення в цьому місті. Тобто це дуже багатокомпонентна річ.
“Є такий вислів, що хороша технологія непомітна для клієнта. Я б додав ще, що вона повинна бути природна. Щось, що ми робимо не напружуючись, не думаючи про складність, безпеку і про наслідки вибору. Якщо говорити про транспорт, то мета розумного міста – покрити весь шлях городян і зробити його більш екологічним і зручним”, – заявив експерт.
Чим це корисно для міст? За його словами, місто може економити на організації процесу перевезень, не витрачаючи гроші на обробку готівки. Також, таким чином, можна викорінити “сіру” економіку в перевезеннях, особливо приватних.
Еволюція моделі оплати за допомогою картки. Якщо оператор транспорту (наприклад метрополітен) перейшов на безготівкові оплати у великому місті, то еволюція платежів за проїзд буде така:
  • готівка;
  • жетон;
  • різні картки;
  • оплата з можливістю покупки і жетона, і картки;
  • оплата карткою “в один тап” – в один дотик.
“А ось наступний етап вже складніший. Тоді буде повний цикл: коли ви оплачуєте карткою при вході в метро, а також “тапаєте” карткою при виході з метро. Так система в кінці дня, враховуючи всі ваші пересування в будь-якому громадському транспорті, бере плату”, – розповів Яблунівський.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас