У Києві вдвічі зменшилася кількість безробітних — центр зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві вдвічі зменшилася кількість безробітних — центр зайнятості

Особисті фінанси
302
Станом на 1 вересня на обліку в столичній службі зайнятості перебуває 12,3 тис. безробітних, що вдвічі менше, ніж торік у відповідний період.
Про це пише Укрінформ з посиланням на дані пресслужби Київського міського центру зайнятості.
«Кількість безробітних в столиці України продовжує зменшуватися. Станом на 1 вересня 2021 року на обліку в Київській міській службі зайнятості перебувало 12,3 тис. безробітних – у 2,1 раза менше, ніж на відповідну дату торік, коли на обліку було 25,2 тис. осіб. 10,8 тисячі з них отримували допомогу по безробіттю (рік тому – 22,3 тисячі)», – йдеться у повідомленні.
В нашому телеграм-каналі Finance_ukr читайте більше порад та лайфхаків щодо пошуку роботи. Приєднуйтесь!
За видами економічної діяльності найбільше громадян працевлаштувались у сферах:
  • оптово-роздрібної торгівлі – 25%;
  • переробної промисловості, фінансової та страхової діяльності, професійної, наукової та технічної діяльності, державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування – по 8%;
  • інформації та телекомунікацій – 7%;
  • адміністративного та допоміжного обслуговування – 6%.
За даними Держстату, столиця за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років з показником 61,4% випереджає решту регіонів держави (в середньому по Україні рівень зайнятості становить 55%), а за рівнем безробіття населення у віці 15-70 років, визначеним за методологією МОП, з показником 7,6% займає друге місце (в середньому по Україні – 10,5%).
На 1 вересня 2021 року роботодавці поінформували КМЦЗ про наявність майже 10,4 тис. вакансій.
Середній розмір заробітної плати у вакансіях збільшився з 8,6 тис. грн торік до 10,2 тис. грн нині.
Станом на 1 вересня цього року на одне вільне робоче місце претендувала 1 особа.
Найбільш затребувані у роботодавців – водії автотранспортних засобів, сестри медичні, поліцейські (інспектори) патрульної служби, слюсарі-сантехніки, продавці продовольчих товарів, вантажники, кухарі, працівники закладу ресторанного господарства, двірники, вантажники, охоронники. Також затребувані робітники з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями. Серед безробітних службовців та керівників на одну вакансію претендують 11 безробітних.
Водночас найбільший дефіцит вакансій – для менеджерів, бухгалтерів, економістів, адміністраторів, інженерів та юрисконсультів.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас