Зеленський: «Ми почали будувати дороги, як США в 1930-х, щоб не впадати в депресію» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський: «Ми почали будувати дороги, як США в 1930-х, щоб не впадати в депресію»

Казна та Політика
2165
Уряд запустив «Велике будівництво» та почав будувати дороги, «щоб не впадати в депресію».
Про це заявив Президент Володимир Зеленський на форумі Yalta European Strategy в Мистецькому арсеналі. Цьогорічний захід присвячено виживанню під час пандемії COVID-19.
«У регіонах люди втрачали роботу на місцях, але ми створили робочі місця, ми почали будувати дороги, як США у 1930-х, щоб не впадати в депресію, почали “Велике будівництво”», – цитує президента lb.ua.
У часи Великої депресії американський президент Франклін Рузвельт намагався подолати безробіття, що у 1930-х сягало 25%, за допомогою державних програм працевлаштування. Наприклад, мільйони безробітних залучали до будівельних робіт, розміщаючи їх у трудових таборах.
Криза 1930-х оприявнила ризики неоліберального підходу та зрештою привела до так званої кейнсіанської революції – зміни поглядів на економічну систему.
Програма Зеленського «Велике будівництво» – це політичний проєкт, як зазначав в інтерв’ю Радіо Свобода міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
Не існує жодного урядового документа, який би містив перелік об’єктів та умови їх відбору. Чималу кількість об’єктів почали будувати ще до президентської програми.

Довідка Finance.ua:

  • програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» спрямована не лише на вирішення проблеми внутрішніх перевезень, а й на розвиток транзиту й міждержавних відносин;
  • так, у 2020 році було відремонтовано 150 км доріг, які ведуть до міжнародних пунктів пропуску. А за 2021−2022 роки буде оновлено понад 600 км таких доріг. Крім того, в межах «Великого будівництва» відкриваються нові пункти пропуску на українських кордонах;
  • за оцінками експертів Київської школи економіки (KSE), реалізація президентської програми «Велике будівництво» збільшить ВВП України у найближчі 5 років на 2,2%. А за словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, кожна гривня, вкладена в будівництво доріг, приносить 5−8 гривень в економіку коштом суміжних галузей;
  • раніше Володимир Зеленський заявляв, що завдяки програмі «Велике будівництво» в Україні створено близько 200 тисяч робочих місць.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас