У рамках «Великого будівництва» уже йде робота по двох проєктах платних доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У рамках «Великого будівництва» уже йде робота по двох проєктах платних доріг

Казна та Політика
804
Крім відновлення діючої дорожньої інфраструктури в ході реалізації програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», реалізуються також проєкти із залученням приватного капіталу. Два таких проєкти з будівництва платних доріг вже розробляються в Україні.
Про це заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«На даний момент існує 2 пілотних проєкти: „Краковець-Броди-Рівне“ і „Стрий-Мукачево“. На них готується документація. Працюємо з інвесторами. Чому вони? Хочу нагадати, якщо ми запускаємо платні дороги, то вони повинні стати альтернативою безкоштовним дорогам. Ділянка траси від Краковця до Дубна, якою пролягає шлях з Києва до Львова, непогана, але односмугова. Саме тому інвестори зацікавлені, щоб там побудувати ділянку платної дороги», — пояснив Тимошенко.
В Україні активними темпами триває також оновлення існуючих транспортних магістралей.
«Наше завдання — за 2 роки доробити всі загальнонаціональні траси. У минулому році було оновлено 4,5 тис. км доріг „Укравтодору“, в цьому році буде стільки ж», — заявив заступник голови ОП.
Крім відновлення і будівництва доріг, «Велике будівництво» поширюється також на інші види інфраструктури. Зокрема, програма включає масову реконструкцію і будівництво шкіл, дитячих садків, спортивних об’єктів і медичних установ.
У цьому році до «Великого будівництва» було включено додатковий проєкт «Велика реставрація» з відновлення об’єктів культурної та історичної спадщини. Тривають роботи зі створення швидкісної залізничної мережі «City Express» у Києві.
«Програма „Велике будівництво“ розширилася. Зараз до неї додані регіональні аеропорти в Кривому Розі, Ужгороді, Рівному, Чернівцях, інших містах. В цьому році починається будівництво злітно-посадочних смуг», — додав Тимошенко.
Одночасно з ремонтом доріг проходить також масове відновлення і будівництво мостів, чого не було у попередні роки. Зокрема, до Дня незалежності, за словами заступника голови ОП, має бути відкрито рух вантовим Запорізьким мостом, і з’явиться найдовша траса М-30 Стрий — Ізварине. Її протяжність сягатиме 1400 км.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми також розповідаємо, як будівництво доріг впливає на українську економіку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас