Радник голови Офісу Президента порадив не чекати держпенсії і відкладати 4% зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник голови Офісу Президента порадив не чекати держпенсії і відкладати 4% зарплати

Особисті фінанси
906
Радник голови офісу Президента Тимофій Милованов заявив, що потрібно розраховувати насамперед на себе, і порадив відкладати 3−5% своєї зарплати на майбутню пенсію.
Про це він заявив в ефірі телеканалу Україна24.
За йог словами, держава стане кращою і пенсійну реформу буде проведено. Втім, через демографічну проблему це буде зроблено не «за рік, два або три», а мова йде про багато років.
«Тому кожна людина повинна розраховувати на себе і відкладати хоч 3−5%. Я закликаю людей бути відповідальними, якщо є така можливість накопичувати для себе», — резюмував Милованов.
Раніше міністр фінансів Сергій Марченко пояснив свої слова про те, що людям у віці від 40 років не варто розраховувати на державні пенсії: через старіння населення один працівник буде утримувати кілька пенсіонерів, тому існує потреба в накопичувальній системі.
У рамках підготовки проекту держбюджету-2022 Мінсоцполітики пропонує передбачити в календарі 5 кроків підвищення пенсій.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство соціальної політики прокоментувало прийняття ВР у першому читанні проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства», розробленого Мінсоцполітики.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас