У Мін'юсті розповіли, коли запрацює закон про олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті розповіли, коли запрацює закон про олігархів

Казна та Політика
163
Закон про олігархів в Україні може частково запрацювати в жовтні поточного року. Повністю він набуде чинності через пів року – у квітні 2022 року.
Про це міністр юстиції Денис Малюська розповів в інтерв’ю “24 каналу”.
“Приблизно в жовтні закон (про олігархів. – Ред.) набуде чинності і через пів року він буде повністю активним законом – до квітня”, – сказав Малюська.
Міністр уточнив, що після прийняття закону в другому читанні Верховною Радою, яке очікується у вересні, його повинен підписати президент Володимир Зеленський.
Малюська додав, що до повного вступу в силу закону у бізнесменів є час, протягом якого вони можуть добровільно позбутися статусу олігарха, включаючи участь у політичному житті країни.
“Припинити бізнес-партнерство, наприклад, з народними депутатами. Депутати, які з ними пов’язані, повинні піти з парламенту, якщо зацікавлені у веденні бізнесу”, – уточнив міністр.

Довідка Finance.ua:

  • 1 липня народні депутати у першому читанні ухвалили президентський законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас