У «Слузі народу» розповіли, коли в Україні з'являться перші криптобіржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Слузі народу» розповіли, коли в Україні з'являться перші криптобіржі

Фінтех і Картки
1109
Верховна Рада 8 вересня легалізувала криптовалюту. Однак закон на повну запрацює, за оптимістичним сценарієм, приблизно через рік.
Про це у прямому ефірі 24 каналу розповів депутат від «Слуги народу» та один зі співавторів закону про криптовалюту Олексій Жмеренецький.
Він зазначив, що криптовалюта є окремим типом активу, який має відповідно оподатковуватись.
Нардеп зазначив, що наразі в Україні готують зміни до Податкового та Цивільного кодексів.
«Передбачаємо, що підготовка й ухвалення змін займе пів року. Також Міністерство цифрової трансформації має розробити реєстр і підзаконні нормативно-правові акти. Думаю, оптимістичний сценарій — на повну запрацює (закон про криптовалюту та криптобіржі. — Ред.) приблизно через рік», — зазначив Жмеренецький.
Депутат зазначив, що у світі транзакції криптовалют не є анонімними. Спецслужби, які також працюють із Національною агенцією з питань запобігання корупції, відстежують транзакції.
Він додав, що наразі в Україні діятимуть всі процедури, які передбачені міжнародними організаціями у боротьбі з відмивання коштів.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада 8 вересня ухвалила закон № 3637 «Про віртуальні активи»;
  • згідно із законом, віртуальний актив — це нематеріальне благо, що є об’єктом цивільних прав, має вартість та виражене сукупністю даних в електронній формі;
  • водночас у документі прописано, що віртуальні активи не є засобом платежу в України та не можуть бути предметом обміну на майно (товари), роботи (послуги).
До речі, прогнози експертів щодо ринку криптовалют ми також часто публікуємо в своєму телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди знати, що буде з Bitcoin!
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас