Розвиток іпотеки: Україна готує випуск облігацій на 20 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розвиток іпотеки: Україна готує випуск облігацій на 20 млрд грн

Нерухомість
764
Україна готує випуск облігацій на 20 млрд грн для розвитку іпотеки. Finance.ua як портал, який розповідає, як вигідно розпоряджатися своєю нерухомістю, дізнався, які зміни готує уряд в іпотечних програмах.
Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
“Після завершення приєднання Державної іпотечної установи до ПрАТ “Укрфінжитло” ми готуємо випуск облігацій на суму близько 20 млрд грн, щоб іпотечні програми були доступними якомога більшій кількості українців”, – сказав він, відкриваючи урядове засідання в середу.
Нагадаємо, що за результатами опитування Національного банку України, проведеного серед комерційних банків, у червні 2021 року середньозважена ефективна ставка іпотечного кредиту на первинному ринку становила 17,3% річних, на вторинному ринку цей показник досяг 13,2%.
У порівнянні з першим півріччям минулого року обсяги нового іпотечного кредитування зросли в 2,5 разу за кількістю договорів і в 3,4 разу в грошовому вимірі.
Відзначимо, що на первинному ринку нерухомості в найбільших містах України: Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові – з початку 2021 року квартири подорожчали на 18−20%. В інших обласних центрах: Вінниця, Івано-Франківськ, та ін. — ціна на первинному ринку зросла до 15%.
Експерти таке зростання пояснюють міграційними процесами. Мовляв, українці змінюють місце проживання переважно через більші можливості знайти гідну роботу, кращий рівень життя. Як наслідок, квартири в невеликих містах втрачають свою популярність.

Довідка Finance.ua:

  • Нерухомість в іпотеку, скільки можна заробити на оренді: експерт порадив розглянути такий варіант інвестиції в нерухомість, як смарт-квартири.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви хочете зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог з іпотеками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас