Реформи, які уряд України планує розпочати наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформи, які уряд України планує розпочати наступного року

Казна та Політика
1179
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся із Маттео Патроне, директором ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу. Під час зустрічі політики обговорили процес реформування в Україні.
Про це повідомляють у прес-службі Кабінету міністрів України.
За словами Дениса Шмигаля, український уряд продовжить втілювати реформи в життя задля покращення економіки та соціальної політики.
Наразі у планах Кабміну продовження реформ у сферах державного управління, створення сприятливого інвестиційного й бізнес-клімату, приватизації.
Також уряд працюватиме надалі над реформою корпоративного управління, імплементацією зеленого курсу, реформою землі та антикорупційною реформою.
У 2022 році Кабмін ініціює нові реформи, серед яких впровадження другого рівня пенсійної системи, розвиток фондового ринку в Україні. Ці дві реформи є надзвичайно важливими для України.
Зазначимо, що другий рівень пенсійної системи — це обов’язкова накопичувальна система. Тобто українці щомісяця будуть відраховувати із своїх заробітних плат невеликий процент у розмірі 2-7% до сертифікованого недержавного пенсійного фонду (НПФ) та/або Накопичувального фонду.
Раніше прем’єр зазначав, що у Національній економічній стратегії до 2030 року передбачається покращення інвестиційної привабливості України. А без інвестицій економіка не буде розвиватися. Однак для досягнення цієї мети слід формувати ринок капіталу та розвивати товарні біржі.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас