Експерт поділився методами податкових оптимізацій для інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт поділився методами податкових оптимізацій для інвесторів

Особисті фінанси
508
Найкраще, що може зробити інвестор — максимально відтягувати моменти з оплати податків.
Про це розповів фінансовий радник, керуючий активами 1st Family Office Василь Матій під час мітапу InvestInsight 3 — «Граблі інвестора початківця».
«Якщо ми інвестуємо в якісь активи й налаштовані довгостроково їх тримати у своєму інвестиційному портфелі, з високою ймовірністю їхня вартість буде зростати. Але в нас не виникне податкового зобов’язання до того моменту, поки ми не зафіксуємо наш прибуток. І такий процес може тривати роками чи десятиліттями — поки ми не зафіксували прибуток, немає і податкового зобов’язання», — зазначив експерт.
Наступний рівень податкової оптимізації: якщо особа інвестує довгостроково та успішно, а розмір її капіталу зростає, то в певний момент може виникнути питання зміни податкової резидентності, тобто зміни податкового громадянства.
Що це означає? Якщо капітал інвестора досягнув певного розміру, це може принести вигоду, оскільки інвестор зможе зафіксувати результати в іншій юрисдикції, тобто бути податковим громадянином іншої країни і, відповідно, платити податок за іншими ставками.
«Таким чином можливо не платити ніякого податку, тому що, наприклад, Кіпр чи Мальта дозволяють цього не робити. Отже, якщо ми інвестуємо, а податки не фіксуємо, то це дає нам можливість досягнути того рівня капіталу, який дозволить нам скористатися такою оптимізацією високого рівня», — підсумував Матій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас