Готовність регіонів до опалювального сезону становить 80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готовність регіонів до опалювального сезону становить 80%

Особисті фінанси
407
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші гаманці, розповідає, як готові українські міста до опалювального сезону. Як повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України, станом на початок вересня регіони технічно готові до старту опалювального сезону на майже 80%. Йдеться про стан підготовки будівель, об’єктів водопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства.
Про тарифи. «Хочу наголосити на принциповій задачі для нас усіх — тарифи для населення підвищуватися не мають. Зі свого боку, держава готова підтримувати органи місцевого самоврядування й підприємства ТКЕ. Зокрема, триває робота над Законом 1639 щодо компенсації різниці в тарифах. Ми регулярно проводимо наради з представниками регіонів, АМУ та НАК «Нафтогаз України», діалог продовжується» — підкреслив під час зустріч із регіонами Олексій Чернишов.
Раніше йшлося про те, що опалювальний сезон під загрозою зриву.
Нагадаємо, що повноваження зі встановлення тарифів на тепло у новому опалювальному сезоні надано органам місцевого самоврядування.
Нагадаємо, в Департаменті економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону кажуть, що за станом на 1 липня 2021 роки українці заборгували за комунальні послуги 66,4 млрд гривень.
  • поставка і розподіл природного газу – 24,7 млрд грн;
  • поставка і розподіл електричної енергії – 7,1 млрд грн;
  • централізоване опалення та гаряче водопостачання – 21,5 млрд грн;
  • водопостачання і водовідведення – 6,4 млрд грн;
  • утримання будинків і прибудинкової території – 5,5 млрд грн;
  • вивезення побутових відходів – 1,2 млрд грн.

Довідка Finance.ua:

  • газопостачальна компанія «Нафтогаз України» ввела новий тарифний план для побутових клієнтів — «Комфортний сезон».
  • «Нафтогаз», який виконує функції постачальника «останньої надії», встановив тариф на газ для своїх клієнтів у серпні 2021 року на рівні 11,78 гривень за кубометр (з ПДВ, але без плати за доставку). Ціна на 73 копійки вища, ніж у липні (11,05 гривень за кубометр).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас