На одного роботодавця припадає 5 незадекларованих працівників, — Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На одного роботодавця припадає 5 незадекларованих працівників, — Мінекономіки

Особисті фінанси
316
За два місяці перевірок підприємств на наявність нелегально влаштованих працівників Держпраці провела 2463 інспекційні відвідування та виявила 505 працівників, допущених до роботи без укладення трудових договорів.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.
Там зазначають, що у ході проведених заходів укладено трудові договори з 4026 працівниками.
Найчастіше незадекларовані працівники використовувалися у сферах:
  • тимчасового розміщування і організації харчування,
  • сільського господарства;
  • торгівлі.
У середньому виявлено 5 незадекларованих працівників на одного перевіреного роботодавця.
До речі, якщо ви все ще не підписані на телеграм-канал Finance.ua, рекомендуємо це зробити прямо зараз. Всього кілька кліків, і найважливіші новини для ваших гаманців завжди будуть у вашому улюбленому месенджері.
За даними Держпраці, найбільше “нелегалів” було виявлено у Київській (655), Одеській (634) та Запорізькій (561) областях.
Так, зокрема, інспекторами праці Головного управління Держпраці у Київській області за результатами інспекційного відвідування фізичної особи-підприємця, який орендує приміщення хлібопекарні з цехами виробництва у місті Біла Церква Київської області, було виявлено 74 працівники, допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Довідка Finance.ua:

  • з 1 липня у співпраці з Державною податковою службою України розпочалися інспекції Держпраці для виявлення роботодавців, що використовують незадекларовану працю;
  • інспекції проводять серед роботодавців, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці. Першочергово – тих, які не відреагували на тривалу інформаційну кампанію та продовжують ухилятись від декларування найманих працівників;
  • штрафи і санкції. За порушення законодавства про працю (незадекларований працівник, факт підміни трудового договору цивільно-правовим/договором про стажування, виплати заробітної плати в конверті, виплати винагороди працівнику без нарахування/сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, фактичне використання праці працівника повний день, при оформленні його на неповний робочий день) складає 10 мінімальних заробітних плат, що у 2021 році становить 60 000 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас