В Україну завезли перший автомобіль на водні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну завезли перший автомобіль на водні

Технології&Авто
1175
На територію України вперше завезли і сертифікували водневий автомобіль. Це машина японської марки Toyota, повідомив у Facebook президент Української водневої ради, голова Громадської ради Держенергоефективності Олександр Рєпкін.
«З українською водневою Радою завезли в Україну і сертифікували водневу машину японської марки Toyota. Вперше така машина має українські номери», — вказав він.
За його словами, процес сертифікації був «досить складним і тривалим». Для отримання номерів знадобилося півтора місяці. При цьому тепер для всіх бажаючих процедура розмитнення водневого авто займе всього три дні.
«Тепер справа за поступовим розвитком інфраструктури для водневого транспорту (водень — це екологічне паливо не тільки для авто, але і для поїздів і літаків). Серед перших наших кроків буде сертифікація ще одного автомобіля і створення першої водневої заправки в Україні», — зазначив Рєпкін.
Також він вказав, що на цьому етапі експерти розробляють водневу стратегію і працюють, щоб розвивати водневу енергетику в Україні і зробити країну експортером ресурсу для Європи.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас