Гетманцев спростував ймовірність подорожчання житла на 40% через нові податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев спростував ймовірність подорожчання житла на 40% через нові податки

Нерухомість
2543
Урядовий законопроект № 5600 про зміни до Податкового кодексу вводить механізми, які не дозволять будівельним компаніям ухилятися від сплати ПДВ, що вони зараз і роблять. Нових податків для них проект не передбачає.
Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в інтерв’ю виданню «Гордон».
За його словами, заяви окремих забудовників про подорожчання квартир на 30−40% – необґрунтовані. Гетьманцев порадив їм «відремонтувати калькулятор або стримати апетити в ціноутворенні». Оскільки максимальне подорожчання, яке може відбутися внаслідок обов’язкової сплати ПДВ, — 6−7%.
«Мінфін не пропонує ввести ПДВ на продаж квартир, його вже зараз повинні платити забудовники. Мінфін пропонує ввести механізм, який не дає їм від ПДВ ухилятися. А заяви про те, що ціни на квартири зростуть…, оскільки будівельників змусять платити те, що вони і так повинні, — це явка з повинною», — заявив народний депутат.
Він нагадав, що будівельні компанії повинні оплачувати 20% ПДВ, проте багато хто цього не робить, оскільки чинне законодавство це їм дозволяє.
Також Гетманцев додав, що за перше півріччя ціни на нові квартири зросли на 14% без всяких законодавчих нововведень.
Раніше повідомлялося, що «ресурсний» законопроект вводить додаткові податки на операції з нерухомістю. У разі його прийняття з продавця житла стягнуть майже 20% податку. Пізніше Мінрегіон анонсував правки в цю частину законопроекту. При цьому Мінфін вважає, що норми проекту не матимуть значного впливу на вартість нового житла.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні планують змінити норми будівництва житла. Міністерство розвитку громад і територій України запропонувало до обговорення зміни до ДБН про житлові будинки.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас