В Україні змінили порядок розрахунку середньої зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінили порядок розрахунку середньої зарплати

Особисті фінанси
2164
Кабінет міністрів змінив механізм обчислення середньої зарплати заробітної плати, який враховуватиме премії та інші заохочувальні виплати за місяць. Finance.ua, як портал, що дбає про ваші доходи, вирішив розповісти, що зміниться в нарахуванні заробітної плати.
Відповідне рішення уряд схвалив на засіданні 1 вересня.
Як це відбувається зараз. Механізм розрахунку премій та інших заохочувальних виплат складає 2 місяці або більш тривалий період. Водночас уряд отримує чисельні звернення від представників середнього та великого бізнесу щодо складності розрахунку середньої зарплати за таким принципом.
Що зміниться:
  • суми нарахованої заробітної плати, крім премій та інших заохочувальних виплат, враховуються у тому місяці, за який вони нараховані, та у розмірах, в яких вони нараховані, без виключення сум відрахування на податки;
  • премії (зокрема за місяць) та інші заохочувальні виплати за підсумками роботи за певний період враховуються в заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця, в якому вони нараховані.
Також пропонується забезпечити механізм перерахунку середнього заробітку співробітникам, яким із 12 грудня 2020 року, згідно з попередньою редакцією документа, було нараховано середню зарплату без урахування премій та інших виплат.

Довідка Finance.ua:

  • за даними Держстату, у липні середня номінальна зарплата штатного працівника підприємств, установ та організацій становила 14 345 грн;
  • як свідчать результати опитування, проведеного сайтом із пошуку роботи Jooble, 42,4% опитаних українців досить давно не отримували підвищення заробітної плати, при цьому 74,1% опитаних спеціалістів зазначили, що не задоволені рівнем своєї заробітної плати;
  • згідно з даними інших досліджень, в Україні понад 14% населення бракує грошей навіть на їжу. Лише 32,8% громадян можуть дозволити собі купувати продукти харчування та одяг і трохи відкладати, але вони не можуть купити дорогу техніку (холодильник або телевізор).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас