Студентам підвищать стипендії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Студентам підвищать стипендії

Особисті фінанси
626
Кабінет Міністрів на засіданні схвалив підвищення стипендій в установах професійної освіти в 2,5 рази, а в установах професійного перед вищим і вищої освіти — в 1,5 раза.
Про це під час засідання уряду заявив прем’єр Денис Шмигаль.
«Сьогодні маєм рішення щодо стипендій — уряд запровадить зміни до розмірів стипендіального забезпечення учнів закладів професійної освіти, студентів закладів фахової, передвищої та вищої освіти. Це означає, що стипендії для студентів будуть збільшені», — сказав прем’єр, відкриваючи засідання.
За його словами, у закладах профтехосвіти стипендії збільшуються у 2,5 рази, а студенти вишів отримають підвищення щонайменше у 1,5 рази.
Шмигаль додав, що останнє підвищення розмірів академічних стипендій відбувалось у листопаді 2017 року, тому, за його словами, «назріла нагальна необхідність підвищення соціального захисту учнівської та студентської молоді».

Довідка Finance.ua:

  • зараз студенти денної форми навчання вищих навчальних закладів, академій, університетів і інститутів по спеціалізації бакалавр, магістр і аспірант щомісяця отримують 1300 грн. Особам, які отримують підвищену стипендію, в 2021 році передбачено нарахування — 1600 грн;
  • студенти коледжів і технікумів денної форми навчання отримують щомісячну допомогу в розмірі 980 грн. Підвищена стипендія становить 1250 грн;
  • студенти профтехучилищ щомісяця отримують 490 грн. Підвищеної стипендії для даних навчальних закладів не передбачено.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас