Експерти підрахували, скільки українців відкладають із заробітної плати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти підрахували, скільки українців відкладають із заробітної плати

Особисті фінанси
1637
Майже чверть трудящих українців (24%) не відкладають ні копійки із заробітної плати — у них просто немає «зайвих» грошей. Відповідно 76% збирають гроші в міру можливостей.
Такі результати опитування, в якому взяли участь 1400 жителів України. Дослідження проводили на сайті GorodRabot.com.ua і в соцмережах. Респонденти відповідали на запитання «Ви відкладаєте із зарплати?»
Більшість українців все-таки намагаються збирати кошти:
  • 62% учасників опитування зберігають частину заробітку час від часу;
  • 8% намагаються відкладати, але витрачають всі накопичення на непередбачені витрати;
  • 6% опитаних регулярно відкладають частину зарплати.

Довідка Finance.ua:

  • згідно з даними інших досліджень, в Україні понад 14% населення бракує грошей навіть на їжу. Лише 32,8% громадян можуть дозволити собі купувати продукти харчування та одяг і трохи відкладати, але вони не можуть купити дорогу техніку (холодильник або телевізор);
  • експерти порталу thepoint запропонували кілька систем планування та стратегій накопичення, які дійсно працюють. Відсутність чіткої мети і контролю, дисбаланс у витратах і доходах, імпульсивні покупки, звичка витрачати все і навіть більше — це всі ознаки того, що вам не вистачає фінансової грамотності. І справа тут навіть не в розмірі окладу.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас