Ілон Маск анонсував робота-гуманоїда Tesla Bot (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск анонсував робота-гуманоїда Tesla Bot (фото)

Технології&Авто
2241
Незважаючи на те, що Tesla перебуває під тиском в США через розслідування ДТП за участю автопілота, що охоплює 765 000 автомобілів компанії, раніше анонсований захід Tesla AI Day відбувся суворо за планом. Під час нього Ілон Маск представив новий продукт Tesla – ним став людиноподібний робот Tesla bot.
За словами Маска, Tesla Bot буде доброзичливим, а також досить повільним і слабким, останнє – страховка на випадок робобунта, який так полюбляють описувати фантасти в своїх книгах. Tesla Bot отримає передову систему штучного інтелекту, яка буде такою ж складною, як і автопілот для електромобілів компанії.
Призначення Tesla Bot – виконання різних рутинних, а іноді і пов’язаних з певним ризиком завдань, при цьому робот буде переміщатися по нашому світу без необхідності отримувати покрокові інструкції.
Ілон Маск анонсував робота-гуманоїда Tesla Bot (фото)
Tesla Bot буде виконувати прості команди, наприклад: “будь ласка, візьміть цей болт і прикріпіть його до машини цим гайковим ключем». Він також зможе купувати продукти для своїх господарів і виконувати різні роботи по дому.
Ілон Маск анонсував робота-гуманоїда Tesla Bot (фото)
За словами Маска, висота робота складе 172 см, маса – трохи більше ніж 55 кілограмів. Корпус буде виготовлений з легких матеріалів, а на обличчі – екран для відображення корисної інформації.
Робот зможе переміщатися зі швидкістю 8 кілометрів на годину і буде здатний переносити вантажі масою до 20 кг. Голова Tesla пообіцяв, що прототип Tesla Bot з’явиться наступного року.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас