Латвія вводить субсидії на придбання нових та вживаних електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія вводить субсидії на придбання нових та вживаних електромобілів

Особисті фінанси
1147
Латвія ухвалила рішення ввести субсидії на придбання нових та вживаних електромобілів.
Про це повідомляє Electrive.
Зазначається, що купівлю нових електромобілів країна буде субсидувати в розмірі 4 500 євро від початку 2022 року, а купівля старих електромобілів і нових гібридних автомобілів – 2 250 євро.
Термін дії програми встановлено на два роки, тобто до кінця 2023 року – або до вичерпання коштів. Під час купівлі нового електромобіля або гібридного автомобіля планується одночасно надати підтримку списанню існуючого автомобіля. У разі утилізації старого автомобіля субсидія збільшується на 1000 євро.
Крім того, планується, що в регламент конкурсу буде включена умова про те, що комерсант – продавець електромобілів повинен запропонувати покупцеві (резиденту) програму, що має додатковий стимулюючий ефект (знижка, привабливий лізинг, та інше).
Однак, існує низка умов, наприклад, ціна автомобіля не може перевищувати 50 тисяч євро без податку на додану вартість (ПДВ), і покупець не зможе продати автомобіль протягом чотирьох років.
Існують також вимоги до мінімального пробігу: новий електромобіль повинен проїжджати не менше 15 тисяч кілометрів на рік, приблизно 40 кілометрів на день або 80 тисяч км протягом чотирьох років. Якщо пробіг буде менше, частину державної допомоги доведеться повернути. І ще один момент: держава передає субсидію продавцеві автомобілів, а не покупцеві.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас