Німеччина призначила уповноваженого по транзиту газу через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина призначила уповноваженого по транзиту газу через Україну

Енергетика
362
Міністерство економіки та енергетики ФРН повідомило, що уряд призначив Георга Вальдерзее уповноваженим із питань транзиту газу по території України після початку роботи газопроводу Північний потік-2.
Про це повідомляє DW.
Вальдерзее вже виконував обов’язки уповноваженого німецького уряду з питань транзиту газу Україною в 2019 році, коли договір був продовжений до 2024 року. Він буде працювати разом із МЗС Німеччини.
Призначивши Вальдерзее, Німеччина планує виконати свої зобов’язання за угодою з США щодо врегулювання суперечок навколо газопроводу Північний потік-2.
У Nord Stream 2 AG раніше заявляли, що будівництво Північного потоку-2, який дозволить Газпрому відмовитись від використання української газотранспортної системи і поставляти газ до країн Євросоюзу в обхід України, завершено на 99%. Nord Stream 2 AG планує закінчити укладання труб вже в серпні.
21 липня Міністерство закордонних справ Німеччини і Держдеп США опублікували подробиці політичної домовленості щодо Північного потоку-2. У заяві Вашингтона і Берліна сказано, що, якщо Росія спробує використовувати газ як зброю або вдасться до агресії проти України, Німеччина вживе заходів на національному рівні і закличе Євросоюз також відповісти, зокрема запровадити санкції.
Німеччина і США сприятимуть залученню $1 млрд інвестицій до так званого «зеленого фонду» для України. Також Берлін узяв на себе зобов’язання «використовувати всі доступні засоби впливу, щоб дозволити Україні продовжити угоду про транзит газу з Росією на строк до десяти років». Для цього Німеччина призначить спеціального посланника. Переговори мають розпочатись якомога швидше, але не пізніше ніж 1 вересня, сказано в документі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас