Зеленський підписав указ про реформу охорони здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав указ про реформу охорони здоров'я

Казна та Політика
939
Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони Про стан національної системи охорони здоров’я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою. Рішення було прийнято на засіданні РНБО 30 липня.
Відповідний указ №369 / 2021 і рішення РНБО оприлюднено на сайті глави держави.
Відзначається, що уряд повинен до 1 грудня 2021 року розробити і затвердити Стратегічний план розвитку системи охорони здоров’я на період до 2030 року, визначити терміни, відповідальних за виконання і чіткі механізми для забезпечення рівного доступу громадян України до своєчасної, безпечної і якісної екстреної, первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої), паліативної медичної допомоги, а також реабілітації у сфері охорони здоров’я.
Стратегічний план передбачає введення з 1 січня 2022 року:
  • індикаторів якості надання первинної медичної допомоги;
  • введення ключових показників ефективності для керівників закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • створення умов для можливості застосування міжрегіональних клінічних маршрутів пацієнта при наданні екстреної медичної допомоги.
Указ набирає чинності із дня його опублікування. Контроль за його виконанням покладено на Секретаря РНБО.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас